• Zwangere vrouw zit op bank met haar telefoon

Uw zwangerschapsdiabetes onder controle via DiaCare

Ongeveer 5% tot 10% van de vrouwen krijgt tijdens haar zwangerschap te maken met zwangerschapsdiabetes. Om je zwangerschapsdiabetes goed onder controle te kunnen houden heeft jouw behandelaar je geadviseerd om met de DiaCare-app te gaan werken. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen starten met DiaCare.

DiaCare-app

Google Play Store Apple App Store

Via de DiaCare-app kun je eenvoudig je glucosemetingen bijhouden en je behandeling hierop aanpassen. Maar voordat je daarmee aan de slag gaat, kun je in de app een educatiemodule volgen. Je leert alles over zwangerschapsdiabetes, hoe je verstandige keuzes kunt maken en hoe je vooral ook kunt blijven genieten van je zwangerschap.

In de educatiemodule gaan we het hebben over:

  • Wat is zwangerschapsdiabetes nou eigenlijk?
  • Hoe kan ik mijn bloedsuikerwaarde meten?
  • Wat betekent zwangerschapsdiabetes voor mijn zwangerschap?
  • Wat kan ik er zelf aan doen waarin je tips krijgt over voeding en bewegen
  • Handige tips en aanvullingen

Hoe je de DiaCare-app kunt installeren en de educatiemodule kunt volgen, wordt hieronder uitgelegd. Deze handleiding is ook in Engelstalige, Arabisch en Turkse versie beschikbaar op deze pagina.


In 8 stappen de DiaCare-app installeren en gebruiken


Na aanmelding voor DiaCare ontvang je van het DiaCare-team een welkomstmail met daarin je inloggegevens. Jouw startpakket met daarin een bloedglucosemeter heb je ontvangen van je behandelaar of wordt door Mediq bij je thuis geleverd.

Mediq Je kunt de DiaCare-app downloaden in de App Store of Google Play Store. Zoek op: Mediq DiaCare. De app is geschikt voor je telefoon.

Google Play Store

Apple App Store

Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Deze gegevens vind je terug in de welkomstmail van het DiaCare team. Kies vervolgens een persoonlijk wachtwoord, u ontvangt een smsmet een 4-cijferige code op uw mobiele telefoon, voer deze in.

Kies vervolgens een vijfcijferige pincode waarmee u voortaan kunt inloggen in de DiaCare-app.

Je kunt je bloedglucosemeter nu koppelen aan de Diacare-app. Klik op ‘Koppel glucosemeter’. Selecteer vervolgens de CareSens N Premier en volg de instructies op je scherm. Kom je er niet uit, dan vind je in de app een instructie.

Ga via het menu naar Instellingen en stel jouw persoonlijke streefwaarden in. Weet jij je streefwaarden niet? Deze kun je opvragen bij je diabetesbehandelaar. Klik op OK en bevestig door op ‘Ga door’ te klikken.

Er zijn twee manieren:


1.Heb je een meting uitgevoerd met je bloedglucosemeter? Na het verwijderen van de teststrip veeg je in de DiaCare-app halverwege het scherm naar beneden. De nieuwe meting wordt opgehaald en verschijnt in de app.


2.Haal je metingen op zonder een meting uitgevoerd te hebben. Dit doe je door 3 seconden op het pijltje naar rechts op uw bloedglucosemeter te drukken. 'bT SEnd' verschijnt. Veeg in de app halverwege het scherm naar beneden. De metingen uit de bloedglucosemeter die nog niet in de DiaCare-app staan worden nu doorgestuurd.

Klik in het menu op ‘Educatie’. Je wordt doorverwezen naar de educatiepagina van DiaCare. Hier vind je naast andere educatiemodules de module ‘Zwangerschapsdiabetes’.

Voor meer informatie ga naar: